Fight Club - 1999

09:17

Sürekli izlemeyi ertelediğim bir filmdi.Böyle güzel bir filmi neden bu kadar geç izledim diye yakınmıyor değilim.Filmle ilgili replikleri,resimleri her yerde gördüğümüz için filmi izlerken daha önce izlediğim bir filmi tekrar izliyormuş gibi hissettim.Filmin adından dolayı herkesin aklında ''dövüş filmi'' olarak zannedilebilir.Aksine felsefik bir filmdi.İzleyen herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini düşünüyorum.Genel olarak kapitalizm ve tüketim dünyasına karşıt düşünceler barındırıyor.Kesinlikle tavsiye edilir,tekrar tekrar izlenmeli.Bana göre her izlendiğinde farklı anlamlar barındıracak bir film.

Film de beğendiğim repliklerden bir kısmı;





Filmin sonunda çalan şarkı.Filmin resimleri olduğu kadar şarkısı da popüler olduğundan dolayı filmi izlemeden önce dinlemiştim! :)
                                    


Yönetmen : David Fincher 
Oyuncular : Brad Pitt  Edward Norton , Helena Bonham Carter, Meat Loaf Jared Leto
Süre            : 139 dk.
Yapım          : 1999 - ABD,Almanya

Film Özeti

Oregon Üniversitesinde yüksek lisansını yapan Chuck Palanhiuk'un uzak olmayan bir gelecekte geçen ve kafası karışık genç bir erkeği konu alan romanından yola çıkılarak çekilen Fight Club'da filmi anlatan, ünlü bir otomobil firmasında iyi bir işe sahiptir. Tek düze yaşamı kronik uykusuzluk sorunuyla çekilmez bir hale gelmiştir. Ailesi ve yakın bir arkadaşı olmayan Jack doktorunun tavsiyesi üzerine kanserli hastaların terapi grubuna katılır. Bu toplantılar esnasında Marla'yla tanışır o da genç adam gibi hasta olmadığı halde grubun toplantılarına katılmaktadır. Jack'in ve Marla'nın çabaları tüketici kültürünün anlamsızlığına karşı bir duruştur adeta kariyer sahibi ama yanlız insanların bir tepkisi. Jack'ın jenerasyonu ölü bir jenerasyondur. Bir yolculuk sonrası evinin yanmış olduğunu gördüğünde arayabileceği tek kişinin yolculuk sırasında tanıştığı sabun satıcısı Tyler Durden olmasıda adeta bunun bir kanıtıdır. İçilen birkaç biranın ardından park yerinde Tyler, kahramanımızı kendine vurması için kışırtacaktır. Aralarında başlayan bu kavga Jack'in hayatını değiştirecektir. Bir süre sonra Jack Tyler'ın yanına taşınır. Tyler'ın liderliğinde bir dövüş kulübünün kuruluşuyla bu kulübde sayıları elliyi aşmamak kaydıyla genç erkekler birbirleriyle dövüşmeye başlayacaklardır. Kısa sürede popüler hale gelen kulüp ve Tyler Durden hızlı bir şekilde bu ölü jenerasyonun mesihi haline gelir. -Alıntıdır-


You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images